Ben je op zoek naar info over Pvc trapbekleding doe het zelf? Dan ben je hier met je neus in de boter gevallen. We weten precies wat de opties hiervoor zijn en delen die graag met je. Pvc is één van de meest gebruikte kunststoffen en wordt tegenwoordig veilig geproduceerd en gerecycled. Het is licht, stevig en makkelijk in een vorm of kleur te gieten. Daardoor kom je het tegen in rioleringsbuizen, auto-onderdelen, speelgoed en bouwmateriaal. Pvc of polyvinylchloride is herbruikbaar en goedkoop. Omdat de materiaalkosten laag zijn, ben je het meeste geld kwijt aan de arbeidskosten van de monteur die het voor je kan installeren. Natuurlijk kan je hierop besparen door Pvc trapbekledingen als doe het zelf project te installeren. Wat je je moet afvragen, is of dat je de paar honderd euro waard is. Als leek trapbekleding installeren is namelijk een secuur en vervelend werkje. Elke trede moet precies passen, en een mooie afwerking is ook een kunst apart. In dit artikel vertellen we je precies hoe je doe het zelf Pvc trapbekleding installeert.

 

Welke mogelijkheden biedt Pvc trapbekleding

Pvc trapbekleding doe het zelf is ideaal voor een voordelige renovatie met duurzaam materiaal. De prijzen voor Pvc trapdelen zijn laag, omdat het materiaal afkomstig is uit recyclecentra en niet vers gewonnen wordt. Pvc gaat tientallen jaren mee: deze kunststof is harder dan de meeste houtsoorten, en heeft nauwelijks last van krassen, deuken of andere gebruikssporen. De stevigheid zorgt dat een trap van Pvc jarenlang intensief belopen kan worden zonder kwaliteit te verliezen. Behalve een lage prijs biedt het ook een enorme keuze: elke gewenste kleur of motief kan in de delen verwerkt worden, en er zijn veel meer aantrekkelijke looks mogelijk dan met hout of laminaat. Deze trapdelen zijn vochtafstotend, weerstaan elke vorm van rotting, en kunnen eenvoudig schoongemaakt worden. Na gebruik kunnen de Pvc delen gerecycled worden om weer nieuwe producten van te maken: een duurzaam proces dat grondstoffen spaart.

 

Hoeveel kost Pvc trapbekleding

Pvc is een vrij goedkoop materiaal om te maken en te vormen. De meeste kosten van het aanbrengen van Pvc trapbekleding komen daarom voor rekening van de installatie. Dat is geen bijzonder ingewikkelde klus en duurt niet lang, dus het gemiddelde tarief inclusief arbeidskosten voor een trap is goed betaalbaar. Om op de kosten te besparen kan je overwegen om je Pvc trapbekleding als doe het zelf project uit te voeren. Dat is mogelijk, maar houd in gedachten dat je niet de ervaring en de finesse van een professionele installateur hebt. Zelf je trap renoveren kan je op veel tijd en frustratie komen te staan en met een beetje pech een trap die niet mooi is afgewerkt. Twijfel je? Hieronder staan de gemiddelde kosten voor een renovatie door een vakman.

 

Model trap Prijs in euro
Open trappen 500-550
Open trappen met hoek 600-750
Dichte trappen 700-900
Dichte trappen met doek 900-1100

 

Designs en kleuren: niets is onmogelijk bij Pvc trapbekleding

Eén van de fijne kanten van Pvc trapbekleding doe het zelf is dat er zoveel mogelijkheden zijn. Pvc kan in elke denkbare kleur die jij graag wilt worden uitgevoerd. Natuurlijk zijn traditionele en stemmige kleuren (donkere tinten, houtlook) het populairst. Maar ook steenlook, marmer of leder zijn opties, als jij dat in je huis vindt passen. Er zijn zelfs bedrijven waarbij je zelf een design, afbeelding of spreuk aan je trapdelen kan laten toevoegen. Als je dus een sprekende eigen stijl hebt en dat in je hele huis wil doorvoeren, dan is Pvc jouw keuze voor trapbedekking.

 

Hoe je je trap voorbereidt op het aanbrengen van Pvc trapbekleding

Ga je Pvc trapbekleding als doe het zelf klus aanpakken? Zorg er dan voor dat je de juiste lijm kiest. Lijm die geschikt is voor verlijming van harde Pvc elementen is bestand tegen intensief gebruik van de trap en hoge temperaturen. Door het gebruik van lijm hoef je niet te boren en geen ontsierende schroeven aan te brengen. Voordat je de Pvc elementen gaat bevestigen moet je eerst de bestaande bedekking van de trap verwijderen en de trap schoon en droog opleveren.

 

Een paar ideeën voor aanschaf en onderhoud van Pvc trapbekleding

  • Je kunt, voor een interessant en modern effect, lampjes installeren in de Pvc trapbekleding van je doe het zelf project. Deze lampjes hebben niet veel energie nodig om te functioneren. Ze helpen bovendien met de veiligheid, waardoor je ’s nachts ook veilig over de trap kunt lopen.
  • De stootborden zijn de verticale delen van een trap die aansluiten op de treden. De stootborden kan je los bestellen van de traptreden. Wil je variatie aanbrengen? Kies dan voor stootborden die een lichtere of donkere tint hebben dan de treden. Of kies voor een kleur die contrasteert met die van de treden voor een extra interessante trap.
  • Kunststof trapbekleding is makkelijk te reinigen met een spons, een doek of een stofzuiger. De trapbekleding is vochtafstotend, dus schoonmaken met water is geen probleem. Een trapbekleding van Pvc kan niet rotten en het meeste vuil komt er even makkelijk vanaf als waterdruppels.
  • Bij Pvc trapbekledingen doe het zelf projecten kan het voorkomen dat er kieren ontstaan tussen de stootboorden van de trap en de tredes, of tussen de stootboorden en de muur. Dit kan een krakende trap opleveren. Heb je hier last van? Lijm dan één of meerdere houten wiggen in de kieren vast.

 

Wil je exclusieve offertes zien van vaklui uit jouw regio?

Ben je vastbesloten om van je Pvc trapbekleding een doe het zelf projectje te maken? Of zie je er stiekem nogal tegenop? De klus uitbesteden aan een vakman hoeft helemaal niet duur te wezen. Zeker niet als je van tevoren een paar offertes opvraagt: de vaklui in jouw regio zijn concurrenten en zetten hun allerbeste aanbiedingen in hun offertes, zodat jij naar hun toegaat in plaats van naar een andere aanbieder. Bestel via onze sites een pakketjes up to date offertes. Wedden dat daar een heel betaalbare aanbieding tussen zit? Vraag je offertes nu aan via de link. Dat is helemaal gratis en vrijblijvend.