Zoek je Pvc trapbekleding laminaat voor een mooie prijs? Dat is geen probleem – er zijn prachtige aanbiedingen voor Pvc trapbekleding inclusief installatie. De materiaalkosten voor Pvc zijn laag, omdat het uit gerecycled plastic gemaakt wordt. En het installeren van de bekleding door een vakman hoeft ook absoluut niet de hoofdprijs te kosten. We vertellen je hier een en ander over dit fantastische materiaal en alle voordelen ervan. De grondstof voor Pvc trapbekledingen van laminaat is Pvc of polyvinylchloride. Dit is een plastic dat tegenwoordig vooral van gerecyclede kunststoffen wordt gemaakt. Pvc is één van de meest gebruikte kunststoffen en laat zich makkelijk produceren en vormen. Laminaat Pvc trapbekleding is de gelaagde versie van deze kunststof en is door de overlappende lagen nog sterker. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je Pvc trapbekleding laminaat wilt aanschaffen, welke keuzes je op dit gebied hebt, en waar de kosten vandaan komen.

De voordelen van Pvc trapbekleding laminaat

Aan het gebruik van Pvc trapbekleding laminaat zitten een flink aantal voordelen. Het is een kunstmatig materiaal, waardoor het geen last heeft van vochtschade of rotting. Pvc laminaat is een erg sterke stof, die niet snel schade oploopt. Gebruikssporen, slijtage en krassen ontstaan dus niet makkelijk op Pvc laminaat. De hoge stevigheid en het uitblijven van rotting maken dit een duurzaam materiaal, dat tientallen jaren meegaat. Toch is de prijs van Pvc laminaat niet hoog: omdat het voor een groot deel gemaakt wordt van recyclede kunststof is het goedkoop. Verder biedt het voordelen waardoor het erg geschikt is voor dagelijks gebruik. Pvc laminaat is geluidsdempend, wordt altijd voorzien van een antisliplaag, is erg gemakkelijk in het onderhoud en kan geleverd worden in veel mooie motieven en kleurtinten. Aan het einde van zijn leven kan Pvc laminaat gerecycled worden, waardoor het een relatief milieuvriendelijk materiaal is.

 

Wat kost de installatie van Pvc trapbekleding

De meeste kosten van Pvc trapbekleding laminaat komen voor de rekening van arbeidskosten. Het Pvc zelf is redelijk goedkoop. De arbeidsuren hangen af van de vorm van de trap (open of gesloten), de lengte ervan, en of je wilt dat de stootborden en trapwangen ook bekleed worden. Het monteren van eventuele toevoegingen (antislipranden bijvoorbeeld) voegen ook een prijs toe. Als je wilt besparen op de kosten van je renovatie kan je besluiten om zelf de trapdelen te installeren, hoewel dat niet makkelijk is om mooi te doen, zeker niet zonder ervaring. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten voor een Pvc trapbekleding terug. De prijzen zijn voor een gemiddelde trap van 12-15 traptreden.

 

Soort trap Kosten
Open trap €400 – €600
Open trap met een draai €500 – €700
Dichte trap €800 – €1000
Dichte trap met een draai €900 – €1200

 

Welke keuzes je hebt voor Pvc trapbekleding

Pvc trapbekleding laminaat is verkrijgbaar in heel veel motieven en looks. In principe is alles mogelijk: als je een trap met felle en artistieke kleuren en prints wilt, valt die te vinden. De meeste mensen houden hun keuze natuurlijk liever wat rustiger, en Pvc trapbekleding met houtlook, steenlook of een egaal oppervlak worden het meest aangeboden. Minder gebruikelijk is metaal- of lederlook. Qua tinten zijn er honderden verschillende mogelijkheden. Onthoud dat je op lichtere en egale trappen sneller vuil en stof ziet liggen. Voor de rest kan je het uiterlijk van je trap helemaal zelf uitkiezen en afstemmen op de rest van je interieur.

 

Voordat de Pvc trapbekleding aangebracht kan worden

Om Pvc trapbekleding laminaat te installeren wordt over het algemeen lijm gebruikt. Deze lijm heeft een grote hechtingswaarde en blijft heel lang goed bij normaal tot zwaar gebruik van de trap. Ook als je ervoor kiest om verlichting in je trap te laten installeren is deze bevestiging geschikt: de lijm kan tegen hoge temperaturen. Zorg er altijd voor dat de oude bekleding van de trap grondig verwijderd is, inclusief eventuele lijm- of kitresten en spijkers of nieten.

 

Tips en adviezen voor het aanbrengen van Pvc trapbekleding

  • Pvc trapbekleding laminaat schoonmaken is simpel. Omdat water niet door kan dringen in het kunststof van de trapbekleding, is het prima mogelijk om de trap met water te reinigen. Neem een spons of een zachte doek, maak een sopje en maak de treden schoon. Pvc biedt geen gelegenheid voor schimmels en insecten om zich te voeden, dus je hebt geen last van ongenode gasten in je huis.
  • Voor een interessant effect kan je stootborden in een andere kleur of motief bestellen dan de treden. De stootborden zijn de rechtopstaande delen van een gesloten trap. Naar eigen inzicht kan je stootborden bestellen die een lichtere tint hebben van dezelfde kleur als de treden, of een contrasterende kleur.
  • Je kan verlichting installeren in de stootborden of andere onderdelen van de trap. Deze verlichting bestaat meestal uit LED-lampjes die weinig stroom kosten. Er zijn speciale onderdelen met ingebouwde lampen verkrijgbaar.
  • Een krakende trap kan meerdere oorzaken hebben. Bij houten trappen is soms het hout versleten of uitgedroogd, maar dit kan bij Pvc trapbekleding niet de oorzaak zijn. Soms zijn er kieren tussen de stootborden en de muur aanwezig, of is de trapboom (de basis van de trap) niet goed aangesloten. In deze gevallen kan je de trap geluidsarmer maken door de kieren op te sporen en daar houten wiggen in te installeren, zodat er geen bewegingsruimte meer in.

De scherpste offertes voor Pvc trapbekleding snel op de deurmat?

Het is altijd een goed idee om de prijzen van verschillende vakmensen onder de loep te nemen. Veel aanbieders sturen je graag een offerte met exclusieve aanbiedingen. Dit geldt ook voor Pvc trapbekleding laminaat: een aantal offertes opvragen en naast elkaar liggen is de snelste manier om een goede aanbieding te vinden. Wij leveren je graag offertes van regionale aanbieders, waarmee je tot wel 40% kan besparen. Deze dienst is gratis en vrij van aankoopverplichtingen. Vul nu je contactgegevens in en ontvang een paar offertes met actuele aanbiedingen van de beste vaklui. Klik op de link en overtuig jezelf.