Een Pvc trapbekleding met overzettreden is een slimme en betaalbare oplossing om je trap te renoveren. Hiermee krijg je voor een laag bedrag een slijtvaste trap die ook nog eens makkelijk te reinigen is en in een onbeperkt aantal designs geleverd wordt. Pvc of polyvinychloride is een erg veelzijdig materiaal met een relatief kleine impact op het milieu, zeker als het gerecycled wordt. Omdat het erg makkelijk te kleuren en in een gewenste vorm te gieten is, kom je het tegen in de bouw (vloeren, gevels, wanden en meubilair), in coatings, leidingen en zelfs in kleding en speelgoed. Overzettreden van Pvc trapbekleding zijn dus maar één van de vele mogelijkheden. Als je overweegt om Pvc trapbekledingen met overzettreden aan te brengen is het een goed idee om te kijken welke prijzen de vaklui in jouw regio aanbieden. Door het opvragen van offertes is het vaak mogelijk om een heel voordelige prijsafspraak te maken, waardoor je verzekerd bent van perfecte installatie.

 

Redenen om Pvc trapbekleding te gebruiken.

Pvc trapbekleding met overzettreden heeft een groot aantal voordelen vergeleken met hout of laminaat. Het is bijvoorbeeld een kunststof, waardoor het niet kan rotten of vochtschade kan oplopen. Ook is de prijs laag, omdat Pvc trapbekleding gemaakt wordt van kunststof dat gerecycled wordt. Verder is dit een veel sterker materiaal dan de meeste soorten hout: Pvc trapbekleding kan heel veel kracht aan en vertoont nauwelijks gebruikssporen. Hierdoor is het ideaal voor intensieve beloping en gaat het tientallen jaren mee. De installatie van Pvc trapbekleding met overzettreden is eenvoudig, net als het onderhoud ervan. Omdat het een kunstmatig materiaal is kan Pvc bovendien worden geleverd in elke mogelijke look: van steen en hout tot egaal, van natuurtinten of wit tot wilde kleuren en artistieke motieven. Pvc is geluidsdempend en loopt lekker, en wordt standaard afgewerkt met een antisliplaag.

 

Tarieven voor Pvc trapbekleding

De installatie van Pvc trapbekleding met overzettreden is niet duur. De materiaalkosten zijn laag, omdat Pvc voor een groot deel gemaakt is van plastics die gerecycled worden en opgewerkt tot een hoogwaardig materiaal. De meeste kosten zitten dan ook in het laten monteren van Pvc trapbekleding door een professional. Het project is meestal binnen een dag afgelopen en is voor een vakman niet moeilijk. Laat het ook door een vakman uitvoeren: bij het op maat maken van de opzettreden en het mooi afwerken van hoeken en randen komt heel wat kijken. Als je het project zelf gaat uitvoeren krijg je waarschijnlijk te maken met flink wat frustratie en veel passen en meten, en dat alles voor een kleine besparing. Hieronder zie je de prijzen van Pvc trapbekleding voor een trap van 13 of 14 treden door een vakman.

 

Model trap Extra Kosten in euro
Open   400 -600
Open Eén draai 500 – 650
Dicht   700 – 900
Dicht Eén draai 900 – 1150

 

Oneindige variatie met Pvc trapbekleding

Er zijn heel veel verschillende prints op de markt voor Pvc trapbekleding overzettreden. Vaak bootsen die een bestaand natuurlijk materiaal na: hout, steen of marmer. Die zijn geschikt voor bijna alle huizen en bedrijfspanden. Maar ook fantasieprints zijn mogelijk, en er zijn veel meer tinten beschikbaar dan die voor natuurlijke materialen. Een aantal bedrijven laat je zelfs een eigen design aanleveren, en verwerkt dat tot traptreden. Heb je een artistiek oog en wil je wilde kleurencombinaties en metallic elementen in je Pvc trapbekleding? Als jij het wilt, kan het geleverd worden.

Voorbereiding van de installatie van Pvc trapbekleding

Om te zorgen dat je Pvc trapbekleding overzettreden stevig bevestigd zijn dien je lijm te gebruiken die specifiek ontwikkeld is om harde Pvc te verlijmen. Deze lijm is krachtig en bestand tegen de grote krachten die er door betreding dagelijks vrijkomen – lijmen van mindere kwaliteit kunnen op een gegeven moment los gaan laten. Verwijder de oude bedekking van je trap, verwijder nietjes, spijkertjes, of lijmresten, en zorg dat je trap stofvrij en droog is.

 

Een paar tips als je Pvc trapbekleding gaat kopen

  • Er zijn Pvc trapbekleding overzettreden die ruimte bieden aan verlichting. Ingebouwde LED-lampjes beschijnen de treden van je trap en geven daardoor de veilige route aan op over naar boven te lopen. Er zijn meerdere kleuren voor de lampjes beschikbaar, waardoor je ze kan afstemmen op de kleur van je trap.
  • Schoonmaken van een Pvc trapbekleding is eenvoudig. Omdat de trapbekleding van kunststof gemaakt is, hecht water en het meeste vuil zich er slecht aan. Een veger of een stofzuiger is voldoende om stof en droog vuil van de treden te verwijderen. Werk hierbij van de bovenkant omlaag de trap langs. Als er hardnekkiger vuil aan kleeft kan je ook een spons of een doek met water gebruiken. Let op dat er niemand uitglijdt terwijl je bezig bent.
  • Wil je graag een trapbekleding die meteen de aandacht trekt van gasten? Kies dan andere kleuren voor de verschillende elementen van de trap. De afwerkranden, stootborden en leuningen kunnen allemaal in andere kleuren geleverd worden. Hierdoor krijg je interessante kleurcombinaties. Kies voor meerdere tinten blauw, twee kleuren die met elkaar contrasteren, of zelfs een palet aan verschillende primaire kleuren.
  • Als je een krakende trap hebt, zeker één die je zelf hebt aangelegd, kan de trapbasis niet goed aansluiten op de rest van trap, waardoor er bewegingsruimte is ontstaan. Los dat op door een houten wig of latje te installeren op de plek waar er aansluiting mist (in een kier).

 

Vraag offerte aan

Weet je al welke Pvc trapbekleding overzettreden je wilt? En wat het kost om die netjes en snel te laten installeren? Dat is geen gemakkelijke zoektocht: het krioelt van de aanbieders en installateur die allemaal tot je beschikking staan. Om erachter te komen wat de allerbeste prijs is, bieden wij een exclusieve service aan. In onze database bind je vlijmscherp geprijsde offertes van aanbieders in jouw regio. Die kan je zonder kosten of verplichtingen bij ons opvragen. Zo weet je direct wat de allermooiste prijs waarvoor je een vakman je Pvc trapbekleding kan laten monteren.