De Pvc trapbekleding prijzen zijn nu op zijn laagst, en dat is goed nieuw, want Pvc trapbekleding is één van de meest veelzijdige oplossingen voor traprenovatie. Je neemt een trapbekleding in huis die voordelig is, jarenlang meegaat zonder krassen of putten, en voorzien kan worden van elke tint of profiel dat jij mooi vindt. De prijzen voor Pvc trapbekleding zijn laag omdat Pvc afkomstig is uit gerecycled plastic. Het veelzijdige en lichte polyvinylchloride of Pvc is één van de meest gebruikte plastics. Dit materiaal wordt voor duizend-en-één toepassingen gebruikt, zoals auto-onderdelen, meubilair, kleding, speelgoed, verpakkingsmateriaal en constructiemateriaal. Pvc is stevig, duurzaam en herbruikbaar, en biedt een erg gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Wil je weten welke voordelen het biedt boven hout, metaal en steen, de stoffen die het vervangt? Lees dan dit artikel. We leggen uit welke keuzes je hebt voor Pvc trapbekleding, waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf, en hoe je het zijn maximale levensduur geeft. Ook vertellen we welke Pvc trapbekledingen prijzen er in de handel gelden en wat de voordelen van een installateur zijn.

 

Waarom kiezen voor Pvc trapbekleding

Het bekleden van een trap met Pvc is op dit moment een trend. Dat is niet zo vreemd, want dit materiaal biedt flinke voordelen als je het vergelijkt met de alternatieven. Pvc is om te beginnen erg duurzaam. De treden lopen bijna nooit krassen of putten op en zijn geschikt voor intensief gebruik. Er treedt nooit rotting of vochtschade op: Pvc is een plastic en kan niet aangetast worden door één van deze slopers. Dat maakt het ook heel makkelijk schoon te houden. Verder is het een mooi materiaal, dat in oneindig veel tinten en reliëfs kan worden aangeleverd. Pvc delen hebben altijd een laag met antislip eigenschappen, zodat de kans uitglijden beperkt is. Een andere gunstige eigenschap zijn de Pvc trapbekleding prijzen. Pvc is een goedkoop materiaal, omdat het voor een groot deel bestaat uit plastic dat gerecycled is. Hierdoor krijg je een sterk en flexibel materiaal voor een lage prijs.

 

Wat een trapbekleding van Pvc gemiddeld kost

Pvc is niet alleen een duurzaam materiaal, maar ook een betaalbaar materiaal. Het recyclen, opwerken en vormgeven van Pvc trapbekleding is goedkoop en vereist niet veel grondstoffen. Daarom zit het grootste deel van de kosten van een nieuwe trap niet in de materiaalkosten, maar in arbeidskosten. Ook die zijn trouwens bescheiden: een vakman heeft binnen een dag een nieuwe trap voor je klaarstaan. Het maakt qua prijs voor de klus wel uit of je een open trap of gesloten trap hebt. Ook als je antislipstrips of leuningen wilt laten monteren moet je rekening houden met hogere kosten. In de tabel hieronder zie je de gemiddelde Pvc trapbekleding prijzen voor een installatie, rekening houdend met een trap van twaalf tot veertien treden.

 

Soort trap Vorm Tarieven
Open trap Recht €425 tot  €500
Open trap Gedraaid €475 tot  €650
Dicht trap Recht €650 tot  €900
Dicht trap Gedraaid €825 tot  €1050

 

Niets is onmogelijk bij de keuze voor Pvc trapbekleding

De ontwerpen voor Pvc trapbekleding zijn aangepast op de huidige trends. Er is Pvc trapbekleding met houtlook, metaallook en betonlook. Elk van deze looks past in een chique of modern huis, een landelijk of speels interieur. Donkere aardtinten en natuurlijke tinten zijn daarbij gewild. Als deze imitaties van natuurlijke materialen niet passen bij jouw stijl, kan je kiezen voor gewaagde combinaties van patronen, reliëfs en felle kleuren. Gaat zelfs dat je niet ver genoeg? Ontwerp dan je eigen design en stuur het naar een fabrikant. Voor betaalbare Pvc trapbekleding prijzen kan je een maatwerktrap naar je eigen visie laten maken.

 

Bereid je trap voor op het aanbrengen van Pvc trapbekleding

Als je Pvc elementen laat aanbrengen op je trap, kan je het beste zelf zorgen dat de bekleding verwijderd is. Hiermee bespaar je op de Pvc trapbekleding prijzen, omdat een specialist direct aan de slag. Zorg dan dat de trap schoon is, vrij van spijkers en nietjes en andere resten van de vorige bekleding. Het verlijmen van Pvc trapbekleding gebeurt met speciale lijm die bestand is tegen hoge temperaturen en tegen dagelijks intensief gebruik van de trap.

 

Dingen om op te letten als je de eigenaar van Pvc trapbekleding

  • Om de Pvc trapbekleding prijzen te drukken kan je offertes aanvragen om de goedkoopste aanbieder te kiezen. Wij bieden een database met recente offertes aan. Hier vind je offertes van aanbieders in jouw regio, waar je exclusieve prijzen in vindt.
  • Een vieze trap kan je heel eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek of met een stofzuiger. Pvc kan niet rotten en stoot vocht af, dus wees niet bang om water te gebruiken.
  • Kies een interessante combinatie van kleuren uit voor je trap. Je bent namelijk niet verplicht om dezelfde kleur voor je hele trap te gebruiken. Kies voor zwarte treden en witte stootborden (opstaande delen) of verschillende motieven door elkaar heen.
  • Er is LED-verlichting voor trappen die ingebouwd kan worden in Pvc trapbekleding, waardoor die ’s nachts veiliger zijn om op te lopen. De lampjes van deze systemen kosten heel weinig energie en zijn ideaal om de treden van je trapbekleding uit te lichten.
  • Kraakt je trap? Een Pvc trap kan niet uitdrogen, zoals een houten trap en hoeft niet behandeld te worden met was. Er kunnen wél kieren aanwezig zijn tussen de treden en de muur, zeker als je de trap zelf geïnstalleerd hebt. Gebruik houten wiggen om dit probleem op te lossen.

 

De allerlaagste prijzen van concurrerende vakmensen

Er is een heel groot aantal aanbieders van Pvc trapbekleding. Allemaal proberen ze je over te halen om bij hen te bestellen. Hoe zorg je dat ze je de allerbeste aanbieding doen, om de laagste Pvc trapbekleding prijzen te zien te krijgen? Daarvoor vraag je offertes op bij vaklui in de regio. Met scherpe prijzen die je in de winkel niet te zien krijgt. Wil je dat wij je actuele offertes toesturen van installateurs? Klik dan op deze link en je weet snel welke optie voor jou is. Onze offertedienst is gratis en vrijblijvend.