Een Pvc trapbekleding voor een open trap is gemaakt van duurzaam en slijtvast materiaal. Het is verkrijgbaar in veel interessante en populaire kleuren, en is erg goedkoop. Zeker voor de installatie van Pvc trapbekledingen op open trap, zonder de verticale stootborden, ben je goedkoop uit. Het is zeker verstandig om dit te laten doen door een vakman, om een slechte afwerking of krakende treden te voorkomen. Pvc of polyvinylchloride is een stevig en goedkoop materiaal dat in veel toepassingen hout en metaal vervangen heeft. Je komt het tegen in auto’s, stukken speelgoed, coating en waterkeringen. Pvc wordt vanwege zijn lichte gewicht en makkelijke vormbaarheid ook steeds vaker gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld voor wanden, reclameborden, meubilair, gevelelementen en plafondplaten. In dit artikel vertellen we je alles over open trap Pvc trapbekleding. We bespreken de mogelijkheden, de aanschaf, de installatie, en splitsen het kostenplaatje voor je uit. Ook geven we je tips voor onderhoud ervan. Hierdoor kan jij de allerbeste beslissing nemen, waar je nog tientallen jaren plezier van zult hebben.

 

Wat zijn pluspunten van Pvc trapbekleding

Een paar eigenschappen van het materiaal maken Pvc trapbekleding voor een open trap ideaal. Het is namelijk stevig, bestand tegen intensief gebruik, heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding, en kan in alle gewenste vormen en kleuren worden geleverd. Een deel van deze voordelige eigenschappen ontstaan doordat Pvc een kunstmatig materiaal is. Schimmel en rotting krijgt geen vat op Pvc, en het kan in heel veel tinten en motieven worden geproduceerd. De prijs is laag, en na gebruik kan het gerecycled worden. Ook is dit een erg stevige kunststof. Dat moet ook wel bij trapbekleding – denk maar aan hoe vaak een trap belopen wordt met zwarte schoenen en laarzen. Pvc is een ideale trapbekleding omdat het bestand is tegen dit intensieve gebruik. Het slijt nauwelijks en blijf jarenlang mooi. Ten slotte loopt het fijn, heeft het een antislip coating en werkt het geluidsdempend.

 

Wat zijn de prijzen voor Pvc trapbekleding

De prijs van Pvc trapbekleding laat zich uitsplitsen in materiaalkosten en arbeidsloon. De kosten voor Pvc is laag: het materiaal is afkomstig uit recycling, en is makkelijk te maken en te vormen. De kosten voor een gemiddelde trapbekleding, ongeacht vorm of motief, zijn dan ook vrij constant en laag. Eventuele extra elementen zoals verlichting, trapleuningen en dergelijke voegen uiteraard een bedrag toe aan het totale kostenplaatje. De arbeidskosten zijn de grootste bepaler van de totaalprijs. De kosten voor installeren van Pvc trapbekleding op een open trap zijn laag, zeker als er geen bochten in de trap zitten. Wil je verder besparen op deze kosten? Kijk dan goed welke lokale vakman een mooie offerte kan aanbieden. Hieronder zie je gemiddelde prijzen voor het aanbrengen van Pvc trapbekleding op een trap van 13 tot 15 treden.

 

  Gemiddelde kosten  
Open €450,-  
Open, hoektrap of wenteltrap €800,-  
Dicht €550,-  
Dicht, hoektrap of wenteltrap €950,-  

 

Welke mogelijkheden heb ik om uit te kiezen

Weinig materialen bieden zoveel keuze aan designs als Pvc. Elke mogelijke combinatie van relief, kleuren en vormgeving kan verwerkt worden. Natuurlijk kun je kiezen voor Pvc trapbekleding die lijkt op steen, marmer,hout of leder. Maar heeft je huis een unieke stijl? Dan zijn er gewaagdere designs op de markt: Pvc met glitterelementen of felle primaire kleuren, bijzondere visuele effecten, en zelfs de opties om zelf een ontwerp aan te leveren. Een kunstwerk, afbeeldingen of tekst kunnen verwerkt worden in je Pvc trapbekleding voor een open trap . Zo creëer je je eigen unieke trap die helemaal bij jouw stijl past.

 

Hoe je een trap voorziet van Pvc trapbekleding

Pvc trapbekleding op een open trap bevestig je met speciale lijmen. Hierdoor hoef je niet te boren en geen lelijke schroeven aan te brengen op de trapdelen. Lijm voor hard Pvc gaat lang mee en behoudt zijn stevigheid, ook als de trap intensief gebruikt worden. Hij is bestand tegen hoge temperaturen van de spots die je in de trap kan aanbrengen. Voordat er begonnen kan worden met de installatie van de nieuwe bekleding moet de trap vrij van lijmresten worden gemaakt.

 

Tips voor aanschaf en onderhoud van Pvc trapbekleding

  • Het is eenvoudig om Pvc trapbekleding op een open trap te reinigen. Zoals andere kunststoffen kan Pvc prima tegen water. Je kunt daarom gewoon een spons in water met een beetje allesreiniger drenken en daarmee de bekleding schoonmaken. Begin aan de bovenkant en werk omlaag; droog overtollig water met een doek. Vuil blijft slecht zitten op het waterafstotende Pvc, dus deze schoonmaak is bijna altijd voldoende om je trap perfect schoon te krijgen.
  • Overweeg om een spannende combinatie van kleuren of motieven te kiezen. De randen, leuningen en de stootborden (de opstaande delen van een gesloten trap) kan je los bestellen. Als je daarvoor andere kleuren of ontwerpen kiest dan voor de treden, kunnen interessante en aantrekkelijke effecten ontstaan.
  • Sommige aanbieders bieden ingebouwde LED-verlichting voor je trapbekleding aan. De LED-lampjes die daarbij horen kosten niet veel stroom, en geven een mooi en zacht licht af. Hierdoor kan je in het donker nog steeds genieten van je trap en bovendien makkelijker de weg naar je slaapkamer vinden.
  • Last van een krakende trap? Een onnauwkeurige aansluiting tussen de trapboorden en de muur kan het gevolg zijn, zeker als je de installatie zelf hebt uitgevoerd. In dat geval kan je de kieren opsporen en er een houten wig in plaatsen. Die voorkomt dat er nog beweging kan optreden en vermindert daardoor het geluid.

 

De laagste prijs voor Pvc trapbekleding vind je door offertes op te vragen

Er zijn ook in jouw omgeving veel aanbieders van Pvc trapbekleding voor een open trap. Allemaal willen ze dat je met hen in zee gaat. De manier om de beste deal binnen te slepen? Laat ze elkaar aftroeven met offertes. Wij hebben een uitgebreide database aan offertes, die exclusieve prijzen bieden die je niet online vindt. Wil je dus snel een betaalbare aanbieding van een vakman met ervaring vinden? Vraag gratis en vrijblijvend bij ons offertes aan. Voor je het weet heb je nieuwe Pvc trapbekleding voor een heel mooie prijs in huis.